آیا فروشگاه‌های انتخاب مفید، الگوی موفق وال‌مارت را در ایران پیاده می‌کنند؟

Roozno | پایگاه خبری تحلیلی روزنو

به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
کد خبر: 13961219286677737
تاریخ انتشار: 19 اسفند 1396 - 13:30
فلسفه ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای انتخاب مفید چیست؟
امروزه مراجعه به فروشگاه‌های بزرگ و خرید کالا بخشی از زندگی و روابط انسانی را تشکیل می‌دهد، اما عناصری مثل احترام به مشتری که منجر به لذت خرید می‌شود از این فرآیند حذف شده است. نسل جدید فروشگاه‌ها که با نام انتخاب مفید این عناصر را به زندگی اجتماعی بر‌می‌گردانند.
ImageAlt

فضایی زیبا و دلپذیر با استقبالی خوشایند در بدو ورود به همراه حس خوب احترام به مشتری و نظم مشتری را در مقابل قفسه‌هایی پر از کالاهای برندهای معروف قرار می‌دهد. مشتریان از قیمت‌ها تعجب می‌کنند وقتی همین کالاها را در فروشگاه‌های دیگر با قیمت بالاتر دیده‌اند، با خود فکر می‌کنند که چرا کالاها این‌جا اینقدر با قیمت مناسب عرضه می‌شوند؟
سبد کالا با لبخند و راهنمایی کارمندان فروشگاه کم کم پر می‌شود. عجیب است اما هیچ وقت این اطلاعات در مورد محصولات مورد نظر را در دیگر فروشگاه‌ها دریافت نمی‌شود. کارمندان این فروشگاه برای فروش کالای بیشتر تلاش نمی‌کنند، فقط اطلاعات مورد نیاز را در اختیار مشتری می‌گذارند و به سوالات پاسخ می‌دهند، بهترین راهنمایی را به مشتری می‌کنند تا کالای مورد نیاز را درست انتخاب کنند. این که مشتری اطمینان داشته باشد که یک مشاور خرید کنار او است نه یک فروشنده آن هم از نوع باحوصله و خوش اخلاق و رایگان، حس خوبی را ایجاد می‌کند. در پایان نیز حس خوبی ایجاد خواهد شد که نه تنها در خرید کالا مغبون نشده بلکه لحظات خوبی را نیز سپری شده است. این‌جا «فروشگاه انتخاب مفید» است. انتخاب مفید با فلسفه‌ای نظیر ایجاد یک حس خوب و راهی برای رسیدن به آرامش ایجاد شده است.

داستان پر فراز و نشیب وال‌مارت به عنوان بزرگ‌ترین فروشگاه خرده‌فروشی جهان با چند میلیون کارمند، الگوی مناسبی برای جمعی از خیرین ایرانی و فرزندان انقلاب بود که تاکنون دغدغه ساخت مدرسه و درمانگاه و پژوهش را داشتند و حال با درک شرایط کشور، در راستای ایجاد اشتغال و افزایش بهره‌وری کارخانجات و در راستای کاهش هزینه‌های مردم و افزایش ضریب آرامش جامعه قدم بزرگی را بردارند.

خرید تضمینی و پرحجم و نقدی محصولات تولیدی برندهای معتبر و تامین مواد‌اولیه در قبال دریافت محصول و حذف هزینه‌های میانی زنجیره تامین و توزیع کالا، یا به عبارتی عرضه مستقیم کالا از تولیدکننده به خریدار موجب کاهش قیمت‌ها می‌شود. این همان الگویی است که باعث موفقیت وال‌مارت شده و خیرین کارآفرین ایرانی با الگوبرداری و بومی سازی آن به کمک اشتغال و تولید ملی آمدند تا چرخه تولید کارخانجات داخلی از نفس نیافتد و با ارائه محصولات و خدمات با قیمت‌های استثنایی فشار تورم از دوش سبد خانوار برداشته شود و آرامش در حوزه تامین کالا و خدمات با احترام به خانواده‌ها هدیه داده شود.
دکتر محمد رضا اسپرورین که از خیرین شناخته شده حوزه سلامت و آموزش و کسب‌و‌کار است و در ایجاد و راه‌اندازی انتخاب مفید، نقش به سزایی دارد می‌گوید: برای ما بیشتر از نگاه تجاری و سود‌آوری کرامت انسان‌ها مهم است. وقتی کسی برای خرید کالا پول می‌دهد باید راضی باشد، باید خوشحال باشد، باید احترام او حفظ شود. احترام خریدار که حفظ شد احترام تولیدکننده حفظ می‌شود، خریدار که راضی بود تولیدکننده هم راضی خواهد بود و تولیدکننده که خوشحال باشد چرخه صنعت می‌چرخد و اشتغال پایدار و پویا ایجاد می‌شود. نگاه زیبا و مبتنی بر آموزه‌های انسانی و اسلامی دکتر اسپرورین و سایر همکاران خیر او در حوزه تجارت و تولید و اشتغال هرچند این روزها عجیب و نایاب است اما زیربنایی است برای نسل جدید فروشگاه‌های عرضه مستقیم کالا در ایران.
دکتر محمدرضا اسپرورین در این رابطه گفت: آنچه فروشگاه‌های انتخاب مفید را به طور کامل از سایر مجموعه‌ها متمایز میکند آن است که با افتتاح فروشگاه‌های زنجیره‌ای انتخاب مفید کسب‌و‌کارهای کوچک از بین نمی‌روند بلکه احیا می‌شوند. وقتی نگاه تجاری نباشد و سودآوری کوتاه‌مدت اصل نباشد همه چیز حتی تجارت به ظاهر بی‌رحم را هم می‌شود فارغ از چارچوب‌های خشک زیبا کرد.
وی افزود برای بانیان و دست اندرکاران انتخاب مفید، گردش سالم چرخه تولید مهم است. چرخ تولید که خوب بگردد خانواده‌ها دغدغه اشتغال نخواهد داشت. براین اساس انتخاب مفید با تامین کالا با شیوه‌ای نوین و همگن‌سازی روح تازه‌ای به چرخه ارایه محصول و خدمات در حوزه‌های مختلف می‌دهد و آرامش را به خانواده‌ها می‌رساند.
بنیانگذار برند انتخاب مفید می‌گوید امروز تولیدکنندگان معتبر که کالای با کیفیت تولید می‌کنند با شنیدن نام انتخاب مفید حس خوب ماندگاری دارند، کارگران کارخانجات با شنیدن نام انتخاب مفید حس خوب امنیت شغلی دارند و خانواده‌ها حس خوب احترام و خرید با صرفه را دارند و این باور باعث می‌شود تا وقتی نام فروشگاه‌های انتخاب مفید به گوش می‌رسد مخاطب حسی دلنشین داشته باشد؛ یک حس خوب.

دکتر اسپرورین گفت چشم‌اندازی که افتتاح و توسعه این سبک و نگاه در عرضه کالا و همگن‌سازی عرضه ایجاد می‌کند رونق اقتصاد کشور در حوزه‌های تولید و ارایه خدمات و افزایش کیفیت است. برآورد می‌شود با افتتاح هر فروشگاه بیش از 90 فرصت شغلی مستقیم و 210 فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد می‌شود و هزینه‌های عمومی خانوار تا حدود 35 درصد کاهش می‌یابد.



انتشار محتوا:اخبار رسمی
کد خبر: ۶۱۶۵۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۳
سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: پنج تولید کننده شیرخشک در کشور فعال هستند که بر حسب نیاز کشور و پیش‌بینی‌هایی که صورت می‌گیرد، برنامه تامین و تولید شیرخشک را با تولیدکنندگان هماهنگ می‌کنیم.

با کدملی شیرخشک یارانه‌ای بگیرید

سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح آخرین وضعیت بازار شیرخشک در کشور، از تولید و فروش ۶۸میلیون و ۵۰۰هزار قوطی شیرخشک رگولار (شیرخشک معمولی) در سال گذشته خبر داد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، سجاد اسماعیلی با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ میزان تولید و فروش شیرخشک رگولار از رشد حدود ۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ برخوردار بوده، گفت: به طوری که در سال گذشته با وجود برخی مشکلات در تامین ارز شیرخشک در ماه‌های ابتدایی سال، اما با گشایش‌های ارزی و رفع مشکلات تولید، در مجموع ۶۸ میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک رگولار تامین و توزیع شد.

ایسنا نوشت: وی ادامه داد: این درحالیست که در سال ۱۴۰۱ میزان تولید و فروش شیرخشک رگولار ۶۰ میلیون و ۶۰۰هزار قوطی و در سال ۱۴۰۰ نیز ۵۵ میلیون و ۶۰۰هزار عدد بوده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره کمبود مقطعی شیرخشک‌های رگولار از مرداد تا مهرماه سال گذشته به دلیل اختلال در روند تامین ارز، توضیح داد: اما نهایتا با رفع مشکلات، توانستیم در آبان، آذر، دی و بهمن ماه کمبودها را جبران کنیم و در مجموع با حمایت از تولیدکنندگان داخلی، هم تامین شیرخشک و هم توزیع آن افزایش یافت؛ به گونه‌ای که آمار توزیع به ماهی ۱۲ میلیون قوطی نیز رسید؛ در حالی که روند در سال قبل از آن طوری بود که ماهیانه بین ۵ میلیون تا ۵میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک توزیع می‌شد.

وی ادامه داد: اکنون وضعیت تولید و توزیع به حد تعادل رسیده، مشکلی در تامین شیرخشک‌های رگولار در برندهای مختلف نداریم و انواع شیرخشک در کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین داروخانه‌های کشور به میزان کافی موجود است و گزارشی هم از کمبود در استان‌های مختلف بابت شیرخشک‌های رگولار نداشته‌ایم.

اسماعیلی همچنین به اصلاح سیاست‌های ارزی شیرخشک در جهت حمایت از تولید کنندگان نیز اشاره کرد و گفت: به این ترتیب قیمت شیرخشک به قیمت واقعی آن نزدیک‌تر شد و این درحالیست که مصرف کننده با همان قیمت قبلی شیرخشک را دریافت می‌کند و تغییر قیمتی برای مصرف کننده نداشته‌ایم.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مردم می‌توانند با ارایه کد ملی کودک به داروخانه و با ثبت کد ملی و استعلام شناسه رهگیری، شیرخشک را با قیمت قبلی و تا سقف ۱۰ قوطی در ماه به صورت یارانه‌ای دریافت کنند.

اسماعیلی در زمینه شیرخشک‌های رژیمی هم گفت: در زمینه شیرخشک‌های رژیمی هم با اصلاح سیاست‌های ارزی مجددا از تولید کننده این حوزه حمایت شد و مردم با مراجعه به داروخانه و ارایه نسخه پزشک و کد ملی فرزندشان می‌توانند شیرخشک را با قیمت قبلی دریافت کنند. در این حوزه نیز آمار تامین و توزیع کاملا پایدار است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: پنج تولید کننده شیرخشک در کشور فعال هستند که بر حسب نیاز کشور و پیش‌بینی‌هایی که صورت می‌گیرد، برنامه تامین و تولید شیرخشک را با تولیدکنندگان هماهنگ می‌کنیم.

نظر شما
نظراتی كه حاوی توهین و مغایر قوانین کشور باشد منتشر نمی شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
نام:
ایمیل:
* نظر:
عکس روز
خبر های روز