برند ایرانی پاکشو، برنده جشنواره بین‌المللی نیویورک

تاریخ انتشار: 29 فروردین 1397 - 10:12
در سال حمایت از کالای ایرانی اتفاق افتاد:
برای اولین بار در تاریخ تبلیغات ایران، یک شرکت ایرانی توانست با تولید یک ویدیو شرکتی (کورپوریت ویدیو) در یک جشنواره بین‌المللی مطرح و در رقابت با سایر برندهای جهانی، جوایز ویژه‌ای کسب کند.

شرکت پاکشو در بخش فیلم‌های تبلیغاتی جشنواره بین‌المللی نیویورک که در 21 فروردین ماه 1397 مراسم پایانی آن برگزار شد، با کورپوریت ویدئوی خود با عنوان «داستان شما، داستان ماست» (Your Story is our Story) توانست جوایز تندیس نقره‌ای و برنزی این جشنواره را در بخش‌های روابط عمومی و بهترین متن کسب کند.

کورپوریت ویدئوی شرکت پاکشو که در سال 2017 با کارگردانی پژمان فخاریان و همکاری فریلنسرهای ایرانی و بین‌المللی تولید شده است، توانست برای اولین بار در تاریخ تبلیغات ایران، در فستیوال نیویورک New York Festivals World’s Best TV & Film شرکت کند و در دو بخش در بین 70 فیلم تبلیغاتی در میان بزرگان صنعت از 50 کشور دنیا موفق به دریافت جایزه جشنواره شود. رقبای این ویدئو شرکت‌های بزرگی چون بریتیش پترولیوم، بنتلی موتورز، بریجستون  و لیگ حرفه‌ای فوتبال انگلیس بودند.

دکتر امید روستا مدیر تبلیغات شرکت پاکشو با اشاره به این که این اتفاق نه تنها برای پاکشو بلکه برای تمام صنعت ایران بسیار مهم است، گفت: «تا به امروز هیچ محتوای تبلیغاتی از شرکت‌های ایرانی در عرصه‌های جهانی حاضر نشده بود و نتیجه‌ای که از اولین حضور حاصل شده است نه‌ فقط برای گروه پاکشو بلکه برای تمامی صنعت و تولید در ایران بسیار ارزشمند است. تجربه حاصل از آن می‌تواند صنعت ایران را در عرصه جهانی دستخوش تغییرات مثبتی سازد.»

وی درخصوص اهمیت تولید محتوای خوب در سطح بین‌المللی می‌گوید: «ارائه محتوایی از برندهای ایرانی که بتواند در عرصه‌های جهانی نماینده شایسته‌ای از کشورمان باشد، یکی از مواردی است که برای رشد صنعت ایران کمتر به آن توجه شده است و تولید اینگونه محتوای با کیفیت از برندهای ایرانی می‌تواند نام ایران را در جهان مطرح کند.»

پژمان فخاریان، کارگردان این ویدیوی تبلیغاتی در زمینه روند ساخت این کورپوریت ویدئو می‌گوید: «براساس استراتژی شرکت پاکشو، پس از توافق برای انجام این پروژه، پیش‌نویسی را برای این ویدئو تهیه و با توجه به آن، سوفیا دی فِی که یکی از متخصصین تهیه فیلم‌های شرکتی در دنیا است را به عنوان نویسنده فیلمنانه انتخاب کردیم و با توجه به این که او در زمینه ساخت کورپوریت ویدئوهای برندهای مختلف فعالیت کرده بود و با خاورمیانه و ایران آشنایی خوبی داشت، توانست فیلمنامه جذابی را برای ساخت این ویدئو تهیه کند.»

گفتنی است فستیوال بین المللی فیلم نیویورک هر ساله برگزار می‌شود و طی چند سال اخیر توانسته جایگاه معتبری در بین رویدادهای فیلم جهان پیدا کند. این فستیوال شامل بخش‌های متنوعی مانند فیلم‌های انیمیشن تلویزیونی مستقل، فیلم‌های کمدی، سریال‌های درام است. این جشنواره معمولا در سپتامبر هر سال برگزار می‌شود.

یکی دیگر از نکاتی که باید در بررسی مالیات بر مهریه در نظر گرفت، تاثیر این مالیات بر آمار ازدواج است. در شرایطی که ایران با چالش پیری جمعیت دست و پنجه نرم می‌کند و حمایت از ازدواج از مهم‌ترین سیاست‌های دولت محسوب می‌شود، به نظر می‌رسد که مالیات بر مهریه می‌تواند تاثیر منفی بر آمار ازدواج بگذارد.

ماجرای طرح مالیات بر ازدواج چیست؟

به نظر می‌رسد که دولت در ادامه طرح‌های عجیب مالیاتی، این بار برای افزایش درآمدهای خود دست به دامن مالیات بر مهریه شده است. اما ماجرای این مالیات چیست؟

به گزارش خبرآنلاین ،یک ضرب‌المثل قدیمی در بین ایرانی‌ها وجود دارد که می‌گوید «مهریه را کی داده و کی گرفته»، اما مدت‌هاست که قیمت نجومی سکه و تعداد قابل توجه زندانیان مهریه ثابت کرده که این ضرب‌المثل دیگر سنخیتی با وضعیت کنونی جامعه ایران ندارد. در این میان به نظر می‌رسد دولت هم که سالهاست با کسری بودجه شدید مواجه بوده و دست به دامن مالیات‌های عجیب و غریب برای افزایش درآمدهای خود شده، به این ضرب‌المثل اعتقادی ندارد و این بار قصد دارد که دست خود را در جیب تازه عروس و دامادها کند.

تجارت نیوز در خبری نوشت:یکی از طرح‌های مالیاتی جدید دولت، بحث مالیات بر مهریه است. موضوعی که اگر چه همچنان اجرایی نشده و جزئیات آن نیز مشخص نشده است، اما به نظر می‌رسد که کلیات آن نیز با مشکلات جدی مواجه باشد.

جزئیات طرح مالیات بر ازدواج

بر اساس اطلاعات موجود، اگر قانون مالیات بر مهریه اجرایی شود، زوجین موظفند که برای ثبت سند ازدواج خود، مالیات مهریه ثبت شده را به دولت پرداخت کنند. میزان مالیات بر مهریه از یک تا ۱۴ سکه بهار آزادی صفر خواهد بود و مهریه از ۱۵ سکه تا ۱۰۰ سکه مشمول ۱.۱ درصد مالیات می‌شود. همچنین نرخ این مالیات برای ۱۰۱ تا ۲۰۰ سکه معادل دو درصد و از ۲۰۱ سکه به بالا ۱۵ درصد است.

یکی از ابهامات این طرح آن است که این طبقه‌بندی مالیاتی صرفا برای مهریه‌هایی که در قالب سکه مشخص می‌شوند صدق می‌کند یا ارزش ریالی این سکه‌ها ملاک تصمیم‌گیری است؟ به عبارت دیگر آیا اگر مهریه زوجه، هر دارایی دیگری به جز سکه و برای مثال خودرو باشد، آیا مشمول پرداخت این مالیات خواهد شد یا خیر؟

هدف از اجرای قانون مالیات ازدواج چیست؟

دولت و مجلس ادعا می‌کنند که هدف اصلی اجرای این طرح تلاش برای کاهش میزان مهریه و در نتیجه کاهش تعداد جرایم مالی مربوط به مهریه است. چرا که افزایش پلکانی نرخ مالیات با توجه به افزایش تعداد سکه مقرر شده برای مهریه باعث تشویق زوجین برای کاهش مهریه می‌شود و در آینده نیز جرایم مربوط به پرداخت مهریه نیز کمتر خواهد شد.

با این وجود بدیهی است که دولت به درآمدهای بالقوه این طرح نیز امید بسته است. طبق آمارهای منتشر شده توسط ثبت احوال، در چهار ماهه ابتدای سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار ازدواج ثبت شده است. به عبارت دیگر روزانه حدود هزار و ۶۰۰ ازدواج ثبت می‌شود که اگر قرار باشد دولت از همه آن‌ها مالیات بگیرد، این مالیات می‌تواند منبع درآمدی قابل توجهی برای دولت باشد.

مالیات مهریه؛ دست‌اندازی جدید در مسیر ازدواج

در یک محاسبه فرضی و با در نظر گرفتن اینکه قیمت سکه به نرخ امروز، یعنی ۴۳ میلیون تومان باشد و تعداد ۱۱۰ سکه برای مهریه تعیین شود، زوجین موظفند که ۹۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به عنوان مالیات مهریه به دولت پرداخت کنند؛ بنابراین این مالیات می‌تواند فشاری مضاعف بر دوش جوانانی باشد که همین حالا نیز با مخارج سرسام‌آوری برای آغاز زندگی مشترک خود مواجه هستند.

برچسب ها: ازدواح ، مالیات ، مهریه