اکوسیستم اقتصادی ایران نیاز به بازنگری دارد

Roozno | پایگاه خبری تحلیلی روزنو

به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۰
کد خبر: 13961019275468005
تاریخ انتشار: 20 دی 1396 - 12:34
دکتر مهدی جبرائیلی، کارآفرین و بازرگان فعال ایرانی:
بازی اقتصادی در ایران نفسگیر است. قوانین و مقررات تجاری، بازرگانی، بانکی و گمرکی ایران شفاف نبوده و همه این موارد توانسته اقتصاد کشور را تضعیف کند.
ImageAlt

دکتر مهدی جبرائیلی، کارآفرین و بازرگان فعال ایرانی فردی با فعالیت های متنوع است. در سال‌ جاری وی توانسته است جایزه‌ی مدیر جوان برتر کشوری را از معاون رییس جمهور، دکتر علی اکبر صالحی دریافت کند و همچنین چهره‌ی ماندگار صنعت، معدن و تجارت شود.

به دفترش که وارد می‌شوید، اولین چیزی که نظرتان را جلب خواهد کرد جوایز متعددی است که نشان از پشتکار این مدیر جوان دارد. جبرائیلی بیش از ۳۰ مورد کتاب در زمینه‌ی کارآفرینی منتشر کرده است. در این گزارش دکتر مهدی جبرائیلی را بیشتر خواهیم شناخت و همچنین نظرات این نابغه‌ی اقتصادی در رابطه با وضعیت اقتصادی حال حاضر ایران را بررسی خواهیم کرد.

خصوصیات یک تاجر موفق چیست؟

به زبان بسیار روان، با مثال‌های ملموس صحبت می‌کند. زمانی که از این بازرگان نمونه‌ی یونسکو درباره‌ی نوع رفتار یک بازرگان موفق در شرایط فعلی اقتصاد ایران پرسیدیم، گفت: نیاکان ما ایرانی‌ها با تجارت غریبه نبوده‌اند. ما همجوار جاده‌ی ابریشم بوده‌ایم و مردم ایران با بازرگانی و تجارت آشنایی دیرینه دارند؛ اما چیزی که برای یک تاجر اهمیت دارد این است که توجه داشته باشد در هر شرایطی چگونه برخورد کند، همان طور که با تغییر آب و هوا سبک لباس پوشیدنمان را تغییر می‌دهیم تا شرایط را برای بدنمان مطلوب‌تر کنیم، تاجر نیز باید خود را با شرایط وفق دهد تا بیشترین بهره‌وری را در کار خود داشته باشد.

جبرائیلی معتقد است که تجار باید ‌ادبیات تجارت و بازار را بلد باشند تا بتوانند در بازار ریشه‌دار شوند و اعتماد سایر بازاری‌ها را جلب کنند. این موضوع در بازرگانی داخلی و خارجی صدق می‌کند.

قانون‌گذاری، گمرک، بانک و سیستم آموزش عالی نیاز به اصلاح دارند

بازی اقتصاد در ایران نفس گیر است؛ تقریبا بر کسی پوشیده نیست که راه‌اندازی یک شرکت در ایران فرآیند نسبتا طولانی دارد. این روندهای پیچیده و زمان‌گیر در ابتدای کار باعث سرخوردگی بسیاری از صاحبان کسب وکار می‌شوند. از سوی دیگر به دلیل تحریم های بسیار، بانک‌های بین‌المللی با افراد ایرانی وارد معامله نمی‌شوند. تعرفه‌های گمرکی از دید بسیاری از تجار عادلانه نیست، سیستم آموزش عالی نیاز بازار کار را برطرف نمی‌کند و گمرگ و قانونهای مربوط به آن شفاف نیستند. همه‌ی این موارد توانسته‌ اقتصاد کشور را ضعیف کنند.

کارآفرینانی مانند دکتر جبرائیلی باور دارند که اصلاح سیستم بانک‌داری ایران، شفافیت قوانین و کاربردی کردن آموزش‌های دانشگاهی می‌تواند به پیشرفت اکوسیستم اقتصاد ایران کمک شایانی کند.

مدیرانی در سطح جهانی تربیت کنیم

مدیریت ترکیبی از علم و تجربه است. به عقیده‌ی دکتر جبرائیلی بهتر است ما افرادی را که در رشته‌های MBA و DBA فارغ التحصیل می‌شوند را از طریق دوره‌های آنلاین دانشگاه‌های مطرح دنیا به روز کنیم و بعد آن‌ها را به کشورهایی مانند ژاپن، آلمان و هلند بفرستیم تا سیستم واقعی مدیریت را یاد بگیرند، کپی و در ایران اجرا کنند.

به این ترتیب با تلفیقی از این روش‌ها و با بهره‌ بردن از نظرات کارشناسان و نوابغ اقتصادی همچون دکتر مهدی جبرائیلی می توانیم مدیران علمی و با تجربه تربیت کنیم.



انتشار محتوا:اخبار رسمی
کد خبر: ۶۱۶۵۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۳
سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: پنج تولید کننده شیرخشک در کشور فعال هستند که بر حسب نیاز کشور و پیش‌بینی‌هایی که صورت می‌گیرد، برنامه تامین و تولید شیرخشک را با تولیدکنندگان هماهنگ می‌کنیم.

با کدملی شیرخشک یارانه‌ای بگیرید

سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح آخرین وضعیت بازار شیرخشک در کشور، از تولید و فروش ۶۸میلیون و ۵۰۰هزار قوطی شیرخشک رگولار (شیرخشک معمولی) در سال گذشته خبر داد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، سجاد اسماعیلی با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ میزان تولید و فروش شیرخشک رگولار از رشد حدود ۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ برخوردار بوده، گفت: به طوری که در سال گذشته با وجود برخی مشکلات در تامین ارز شیرخشک در ماه‌های ابتدایی سال، اما با گشایش‌های ارزی و رفع مشکلات تولید، در مجموع ۶۸ میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک رگولار تامین و توزیع شد.

ایسنا نوشت: وی ادامه داد: این درحالیست که در سال ۱۴۰۱ میزان تولید و فروش شیرخشک رگولار ۶۰ میلیون و ۶۰۰هزار قوطی و در سال ۱۴۰۰ نیز ۵۵ میلیون و ۶۰۰هزار عدد بوده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره کمبود مقطعی شیرخشک‌های رگولار از مرداد تا مهرماه سال گذشته به دلیل اختلال در روند تامین ارز، توضیح داد: اما نهایتا با رفع مشکلات، توانستیم در آبان، آذر، دی و بهمن ماه کمبودها را جبران کنیم و در مجموع با حمایت از تولیدکنندگان داخلی، هم تامین شیرخشک و هم توزیع آن افزایش یافت؛ به گونه‌ای که آمار توزیع به ماهی ۱۲ میلیون قوطی نیز رسید؛ در حالی که روند در سال قبل از آن طوری بود که ماهیانه بین ۵ میلیون تا ۵میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک توزیع می‌شد.

وی ادامه داد: اکنون وضعیت تولید و توزیع به حد تعادل رسیده، مشکلی در تامین شیرخشک‌های رگولار در برندهای مختلف نداریم و انواع شیرخشک در کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین داروخانه‌های کشور به میزان کافی موجود است و گزارشی هم از کمبود در استان‌های مختلف بابت شیرخشک‌های رگولار نداشته‌ایم.

اسماعیلی همچنین به اصلاح سیاست‌های ارزی شیرخشک در جهت حمایت از تولید کنندگان نیز اشاره کرد و گفت: به این ترتیب قیمت شیرخشک به قیمت واقعی آن نزدیک‌تر شد و این درحالیست که مصرف کننده با همان قیمت قبلی شیرخشک را دریافت می‌کند و تغییر قیمتی برای مصرف کننده نداشته‌ایم.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مردم می‌توانند با ارایه کد ملی کودک به داروخانه و با ثبت کد ملی و استعلام شناسه رهگیری، شیرخشک را با قیمت قبلی و تا سقف ۱۰ قوطی در ماه به صورت یارانه‌ای دریافت کنند.

اسماعیلی در زمینه شیرخشک‌های رژیمی هم گفت: در زمینه شیرخشک‌های رژیمی هم با اصلاح سیاست‌های ارزی مجددا از تولید کننده این حوزه حمایت شد و مردم با مراجعه به داروخانه و ارایه نسخه پزشک و کد ملی فرزندشان می‌توانند شیرخشک را با قیمت قبلی دریافت کنند. در این حوزه نیز آمار تامین و توزیع کاملا پایدار است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: پنج تولید کننده شیرخشک در کشور فعال هستند که بر حسب نیاز کشور و پیش‌بینی‌هایی که صورت می‌گیرد، برنامه تامین و تولید شیرخشک را با تولیدکنندگان هماهنگ می‌کنیم.

نظر شما
نظراتی كه حاوی توهین و مغایر قوانین کشور باشد منتشر نمی شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
نام:
ایمیل:
* نظر:
عکس روز
خبر های روز