تبلیغ و شعار، حلال مشکلات نیست

تاریخ انتشار: 15 آبان 1396 - 17:52
مدیر اجرایی تعاونی پلاستیک تهران در گفتگو با نسیم اقتصاد:
محسن میهن خواه، مدیر اجرایی تعاونی پلاستیک استان تهران در گفت و گو با خبرنگار نسیم اقتصاد در خصوص تاثیر قیمت نفت، دلار و طلا در قیمت اولیه مواد پلیمری، اظهار داشت: اقتصاد در ایران یک روند سیاسی پیش رو دارد و امر صنعت پلاستیک را در عرصه‌ی پتروشیمی تحت تاثیر خود قرار داده است.

به گزارش پایگاه خبری نسیم اقتصاد؛ میهن‌خواه در ادامه گفت:  به دلیل همسایگی ما با کشورهای عربستان، قطر و عراق که بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی هستند، قیمت مواد اولیه‌ی صنعت پلاستیک در ایران تحت تاثیر کشورهای خاورمیانه است.

مدیر اجرایی تعاونی پلاستیک استان تهران تصریح کرد: محصولات و سهام شرکت‌های عربستان در منطقه‌ی خاورمیانه در سطح بالایی به فروش می‌رسد و این امر بازار داخلی ایران را متلاطعم کرده است؛ لذا همین امر باعث بی ثباتی نسبی در سطح فروش مواد اولیه داخلی شده است.

میهن خواه در زمینه‌ی صادارت نیز افزود: اربیل عراق بستر بسیار مناسبی برای صادرات صنعت پلاستیک و دیگر صنایع بوده است؛ ولی چندی است با وجود مسائل سیاسی این بستر مناسب به تعطیلی انجامیده است، البته ایران با کشور ترکیه به عنوان کشور همسایه مراودات تجاری مناسبی برقرار کرده و توانسته روابط تجاری خوبی را با تولیدکنندگان ایرانی به وجود آورد .

این فعال اقتصادی در ادامه اظهار داشت: صنعت ایران احتیاج به فکر، تکنولوژی جدید و محصولات متنوع دارد تا تولید کنندگان در همه عرصه های صنعت، به خصوص صنعت پلاستیک رقابت سالمی را برای پیشبرد اهداف اقتصادی از پیش تعیین شده دنبال کنند.

وی افزود: در حال حاضر در بازار کنونی  ثبات قیمت وجود ندارد. لذا تحریم‌ها موجب سردرگمی این صنف شده است و مسئولان هم با وعده‌ها و تبلیغات بی نتیجه، صرفاً شعارهایی را پیش گرفته‌اند. این شعارها جنبه عملگرایی کمی داشته است و نتوانسته به مشکل تولیدکنندگان رسیدگی جدی شود.

میهن خواه در پایان اظهار داشت: برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی در زمینه‌ی اشتغال و تولید داخلی و بهره‌وری، لازم است یک  برنامه‌ریزی بلند‌مدت انجام شود تا موانع تولید رفع شوند. در این صورت با تلاش مسئولان و استفاده از دستور العمل نقشه‌ی راه تعیین شده به  قله‌ی ترقی و شکوفایی خواهیم رسید.

در نامه معاونت صنایع عمومی وزارت صمت هم آمده بود: پیرو نامه شماره ۲۳۱۰۱۲۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۱ در خصوص حذف تخصیص ارز نیمایی از پارچه‌های رومبلی پارچه رویه و پرده‌ای تحت ردیف تعرفه‌های ۶۰۰۱۲۲۰۰، ۶۰۰۱۹۲۰۰، ۶۰۰۵۳۵۰۰، ۶۰۰۵۳۶۰۰، ۶۰۵۳۷۰۰، ۶۰۰۵۳۸۰۰ و ۶۰۰۵۳۹۰۰ به استحضار می‌رساند.

ارز نیمایی پارچه حذف شد

طبق ابلاغیه سازمان توسعه تجارت ایران، ارز نیمایی از چند ردیف تعرفه پارچه‌های رومبلی و پارچه‌های رویه و پرده‌ای وارداتی حذف شد.

به گزارش مهر، سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه‌ای موضوع حذف ارز نیمایی از ۷ ردیف تعرفه پارچه را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: به پیوست تصویر نامه شماره ۲۳۴۹۱۷۲ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۶ معاونت صنایع عمومی در خصوص حذف ارز نیمایی ۷ ردیف تعرفه ارسال می‌گردد. خواهشمند است دستور فرمائید طبق نامه معاونت مذکور محل تأمین ارز نیمایی به طور کلی از پارچه‌های رومبلی پارچه رویه و پرده‌ای ذیل ردیف تعرفه‌های ۶۰۰۵۳۸۰۰، ۶۰۰۵۳۷۰۰، ۶۰۰۵۳۶۰۰، ۶۰۰۵۳۵۰۰، ۶۰۰۱۹۲۰۰، ۶۰۰۱۲۲۰۰ و ۶۰۰۵۳۹۰۰ حذف گردد

با توجه به درخواست حذف ارز نیمایی کالا‌های مورد اشاره برای مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و نظر به موافقت اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران طی نامه شماره ۱۴۰۲۳۳۵۲ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ خواهشمند است دستور فرمائید تا ردیف تعرفه‌های فوق‌الاشاره علاوه بر مناطق آزاد شامل سرزمین اصلی نیز شده و به طور کلی از شمول دریافت ارز نیمایی خارج گردد لذا مراتب جهت اقدام لازم و اعلام نتیجه ارسال می‌گردد.

برچسب ها: پارچه ، ارز نیمایی